Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Organisatie

De Stichting Katholiek Onderwijs Bernardus Alfrink (SKOBA) is op 28 december 1951 opgericht en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder dossiernummer 41118080.

De Stichting kent sinds januari 2011 een bestuurlijke structuur met een éénhoofdig College van Bestuur en een Raad van Toezicht en sinds februari 2016 een tweehoofdig College van Bestuur.

SKOBA hanteert de Code Goed Bestuur zoals die door de PO-raad is vastgesteld en handelt ook conform deze Code.

SKOBA is een onderwijsorganisatie voor katholiek basisonderwijs in Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Gorinchem. Op onze scholen zijn alle kinderen welkom, ongeacht hun onderwijsniveau of sociale, religieuze of culturele achtergrond. Wij geloven dat het juist deze afspiegeling van de samenleving is waardoor uw kind zich op de breedste manier kan ontwikkelen. Behalve aan kennis en vaardigheden besteden we daarom op al onze scholen aandacht aan deze diversiteit. Binnen een veilige, uitdagende en hoogwaardige leeromgeving groeit uw zoon of dochter op tot een tolerante, zelfbewuste persoonlijkheid die goed voorbereid een mooie toekomst tegemoet gaat.

Wij hebben totaal 8 scholen verspreid over 3 gemeenten, met allemaal een divers aanbod. Op deze manier bieden we ouders en kinderen een plek waar zij zich thuis voelen.